Hvad er batteristyringssystem (BMS)?

Hvad er batteristyringssystem (BMS)?

Det fulde navn påBMSer batteristyringssystem, batteristyringssystem.Det er en enhed, der samarbejder med at overvåge energilagerbatteriets tilstand.Det er hovedsageligt til intelligent styring og vedligeholdelse af hver batterienhed, for at forhindre batteriet i at overoplade og overaflade, for at forlænge batteriets levetid og for at overvåge batteriets tilstand.Generelt er BMS repræsenteret som et printkort eller en hardwareboks.

BMS er et af kerneundersystemerne i batterienergilagringssystemet.Den er ansvarlig for at overvåge driftsstatus for hvert batteri ilagring af batterienergienhed for at sikre sikker og pålidelig drift af energilagringsenheden.BMS'et kan overvåge og indsamle tilstandsparametrene for energilagerbatteriet i realtid (inklusive, men ikke begrænset til, spændingen på det enkelte batteri, temperaturen på batteripolen, strømmen af ​​batterikredsløbet, terminalspændingen på batteripakke, batterisystemets isolationsmodstand osv.), og gør det nødvendigt Ifølge analysen og beregningen af ​​systemet opnås flere systemtilstandsevalueringsparametre og effektiv kontrol afenergilagringsbatterikrop er realiseret i henhold til den specifikke beskyttelseskontrolstrategi for at sikre sikker og pålidelig drift af hele batteriets energilagringsenhed.Samtidig kan BMS udveksle information med andet eksternt udstyr (PCS, EMS, brandsikringssystem osv.) gennem sin egen kommunikationsgrænseflade, analog/digital input og inputgrænseflade og danne forbindelsesstyringen af ​​forskellige delsystemer i hele energilagringskraftværket for at sikre kraftværkets sikkerhed og pålidelighed, Effektiv nettilsluttet drift.

Hvad er funktionen afBMS?

Der er mange funktioner i BMS, og de mest centrale, som vi er mest bekymrede over, er ikke mere end tre aspekter: statusstyring, balancestyring og sikkerhedsstyring.

Statsledelsesfunktion afbatteristyringssystem

Vi vil gerne vide, hvad batteriets tilstand er, hvad er spændingen, hvor meget energi, hvor meget kapacitet, og hvad er lade- og afladningsstrømmen, og BMS-tilstandsstyringsfunktionen vil fortælle os svaret.Den grundlæggende funktion af BMS er at måle og estimere batteriparametre, herunder grundlæggende parametre og tilstande såsom spænding, strøm og temperatur, og beregning af batteritilstandsdata såsom SOC og SOH.

Cellemåling

Grundlæggende informationsmåling: Batteristyringssystemets mest grundlæggende funktion er at måle battericellens spænding, strøm og temperatur, som er grundlaget for beregnings- og kontrollogikken på øverste niveau for alle batteristyringssystemer.

Isolationsmodstandsdetektering: I batteristyringssystemet kræves isolationsdetektion af hele batterisystemet og højspændingssystemet.

SOC beregning

SOC refererer til ladetilstanden, batteriets resterende kapacitet.Kort sagt er det, hvor meget strøm der er tilbage i batteriet.

SOC er den vigtigste parameter i BMS, fordi alt andet er baseret på SOC, så dets nøjagtighed er ekstremt vigtigt.Hvis der ikke er en nøjagtig SOC, kan ingen mængde af beskyttelsesfunktioner få BMS til at fungere normalt, fordi batteriet ofte vil være beskyttet, og batteriets levetid kan ikke forlænges.

De nuværende almindelige SOC-estimeringsmetoder omfatter åben kredsløbsspændingsmetoden, strømintegrationsmetoden, Kalman-filtermetoden og neurale netværksmetoden.De to første er mere almindeligt anvendte.

Balancestyringsfunktionen forbatteristyringssystem

Hvert batteri har sin egen "personlighed".For at tale om balance skal vi starte med batteriet.Selv batterier produceret af samme producent i samme batch har deres egen livscyklus og deres egen "personlighed" - kapaciteten af ​​hvert batteri kan ikke være helt den samme.Der er to typer årsager til denne inkonsekvens:

Inkonsistens i celleproduktion og inkonsistens i elektrokemiske reaktioner

produktionsinkonsekvens

Produktionsinkonsekvens er godt forstået.For eksempel i produktionsprocessen er separator-, katode- og anodematerialerne inkonsistente, hvilket resulterer i inkonsistens i den samlede batterikapacitet.

Elektrokemisk inkonsistens betyder, at i processen med batteriopladning og -afladning, selvom produktionen og behandlingen af ​​de to batterier er nøjagtig den samme, kan det termiske miljø aldrig være konsistent under den elektrokemiske reaktion.

Vi ved, at overopladning og overafladning kan gøre stor skade på batteriet.Derfor, når batteri B er fuldt opladet under opladning, eller SOC for batteri B allerede er meget lavt ved afladning, er det nødvendigt at stoppe opladning og afladning for at beskytte batteri B, og strømmen af ​​batteri A og batteri C kan ikke udnyttes fuldt ud .Dette resulterer i:

For det første er den faktiske brugbare kapacitet af batteripakken reduceret: den kapacitet, som batteri A og C kunne have brugt, men nu er der ingen steder at udøve kraft til at tage sig af B, ligesom to personer og tre ben binder den høje og korte sammen, og den høje har langsomme skridt.Kan ikke gøre store fremskridt.

For det andet reduceres batteripakkens levetid: skridtet er lille, antallet af skridt, der skal gås, er flere, og benene er mere trætte;kapaciteten reduceres, og antallet af cyklusser, der skal oplades og aflades, øges, og dæmpningen af ​​batteriet er også større.For eksempel kan en enkelt battericelle nå 4000 cyklusser under betingelse af 100 % opladning og afladning, men den kan ikke nå 100 % i faktisk brug, og antallet af cyklusser må ikke nå 4000 gange.

Der er to hovedbalanceringstilstande for BMS, passiv balancering og aktiv balancering.
Strømmen til passiv udligning er relativt lille, som den passive udligning leveret af DALY BMS, som har en balanceret strøm på kun 30mA og en lang batterispændingsudligningstid.
Den aktive balancerende strøm er relativt stor, som f.eksaktiv balancerudviklet af DALY BMS, som når en balanceringsstrøm på 1A og har en kort batterispændingsbalanceringstid.

Beskyttelsesfunktion afbatteristyringssystem

BMS-skærmen matcher hardwaren i det elektriske system.I henhold til batteriets forskellige ydeevneforhold er det opdelt i forskellige fejlniveauer (mindre fejl, alvorlige fejl, fatale fejl), og forskellige behandlingsforanstaltninger tages under forskellige fejlniveauer: advarsel, effektgrænse eller direkte afbrydelse af højspændingen .Fejl omfatter dataopsamling og plausibilitetsfejl, elektriske fejl (sensorer og aktuatorer), kommunikationsfejl og batteristatusfejl.

Et almindeligt eksempel er, at når batteriet er overophedet, vurderer BMS, at batteriet er overophedet baseret på den opsamlede batteritemperatur, og derefter afbrydes kredsløbet, der styrer batteriet, for at udføre overophedningsbeskyttelse og sende en alarm til EMS og andre styringssystemer

Hvorfor vælge DALY BMS?

DALY BMS, er en af ​​de største producenter af batteristyringssystem (BMS) i Kina, har mere end 800 ansatte, et produktionsværksted på 20.000 kvadratmeter og mere end 100 R&D-ingeniører.Produkterne fra Daly eksporteres til mere end 150 lande og regioner.

Professionel sikkerhedsbeskyttelsesfunktion

Smartboardet og hardwarekortet indeholder 6 vigtige beskyttelsesfunktioner:

Overopladningsbeskyttelse: Når battericellespændingen eller batteripakkens spænding når det første niveau af overopladningsspænding, vil der blive udsendt en advarselsmeddelelse, og når spændingen når det andet niveau af overopladningsspænding, vil DALY BMS automatisk afbryde strømforsyningen.

Beskyttelse mod overafladning: Når spændingen i battericellen eller batteripakken når det første niveau af overafladningsspænding, udsendes en advarselsmeddelelse.Når spændingen når det andet niveau af overafladningsspænding, vil DALY BMS automatisk afbryde strømforsyningen.

Overstrømsbeskyttelse: Når batteriafladningsstrømmen eller ladestrømmen når det første niveau af overstrøm, vil der blive udsendt en advarselsmeddelelse, og når strømmen når det andet niveau af overstrøm, vil DALY BMS automatisk afbryde strømforsyningen .

Temperaturbeskyttelse: Lithium-batterier kan ikke fungere normalt under høje og lave temperaturforhold.Når batteritemperaturen er for høj eller for lav til at nå det første niveau, udsendes en advarselsmeddelelse, og når den når det andet niveau, vil DALY BMS automatisk afbryde strømforsyningen.

Kortslutningsbeskyttelse: Når kredsløbet er kortsluttet, stiger strømmen øjeblikkeligt, og DALY BMS vil automatisk afbryde strømforsyningen

Professionel balancestyringsfunktion

Balanceret styring: Hvis battericellespændingsforskellen er for stor, vil det påvirke den normale brug af batteriet.For eksempel er batteriet beskyttet mod overopladning på forhånd, og batteriet er ikke fuldt opladet, eller batteriet er beskyttet mod overafladning på forhånd, og batteriet kan ikke aflades helt.DALY BMS har sin egen passive udligningsfunktion, og har desuden udviklet et aktivt udligningsmodul.Den maksimale udligningsstrøm når 1A, hvilket kan forlænge batteriets levetid og sikre normal brug af batteriet.

Professionel statslig ledelsesfunktion og kommunikationsfunktion

Statusstyringsfunktionen er kraftfuld, og hvert produkt gennemgår streng kvalitetstest, inden det forlader fabrikken, herunder isolationstest, strømnøjagtighedstest, miljøtilpasningstest osv. BMS overvåger battericellespænding, batteripakkes totalspænding, batteritemperatur, ladestrøm og afladestrøm i realtid.Giv højpræcision SOC-funktion, vedtag den almindelige ampere-timers integrationsmetode, fejlen er kun 8%.

Gennem de tre kommunikationsmetoder i UART/RS485/CAN, forbundet til værtscomputeren eller touchskærmen, bluetooth og lyskort til at styre lithiumbatteriet.Understøtte mainstream-invertere kommunikationsprotokoller, såsom China Tower, GROWATT, DEY E, MU ST, GOODWE, SOFAR, SRNE, SMA osv.

Officiel butikhttps://dalyelec.en.alibaba.com/

Officiel hjemmesidehttps://dalybms.com/

Eventuelle andre spørgsmål, kontakt os venligst på:

Email:selina@dalyelec.com

Mobil/WeChat/WhatsApp: +86 15103874003


Indlægstid: 14. maj 2023